08/2007

30.8.2007 – Úspěšné házenkářky navštívily porubskou radnici

Starší žákyně a mladší dorostenky házenkářského oddílu TJ Sokol Poruba získaly druhé místo na Mistrovství republiky v Polance a čtvrté místo na Mistrovství republiky ve Zlíně.

27.8.2007 – Pro lepší jízdu i větší bezpečnost

Cyklostezka, vedoucí středem porubské Hlavní třídy, má nově doplněné dopravní značení. Obvod investoval téměř 154 tisíc korun ke zvýšení bezpečnosti dopravy a komfortu jízdy cyklistů.

17.8.2007 – Hlavní třída ožila folklorem

Jubilejní desátý ročník mezinárodního festivalu Folklor bez hranic hostila jeden den i Poruba. Ruský soubor Agidel a dětský národopisný soubor Úsměv z Opavy nejdříve zavítal do Domova pro seniory Slunečnice. V odpoledních hodinách pak festival pokračoval na Hlavní třídě.

16.8.2007 – Mateřské školy fungují i o prázdninách

Deset mateřských škol porubského obvodu se o prázdninách střídá v péči o děti. V červenci zajišťovalo provoz pět školek, v srpnu je vystřídala druhá pětice.

14.8.2007 – V Porubě vyrostou nová sportovní hřiště

Na místě původních, dnes již nevyhovujících hřišť v areálech základních škol K. Pokorného 1382 a A. Hrdličky 1638 v Ostravě-Porubě, vyrostou nová moderní hřiště. V rámci projektu Nadace ČEZ se městskému obvodu Poruba podařilo získat pro každé hřiště nadační příspěvek ve výši jednoho milionu korun. Realizace obou hřišť si vyžádá více než devět milionů korun.

13.8.2007 – Lučištníci a lehkooděnci se utkali o dukáty

Porubské děti si užily tematický příměstský tábor, který pro ně připravilo Kulturní centrum Poruba na ulici L. Podéště. Celý týden družstva lehkooděnců a lučištníků sbírala v řadě soutěží penízky do kožených váčků a získávala vědomosti o hradech a zámcích regionu.

9.8.2007 – Opravy ulic pokračují

Rekonstrukce vozovek, chodníků, kontejnerových stání a dostavba parkovacích stání.

7.8.2007 – Porubské školy a školky přivítají 7 850 dětí

Za necelý měsíc by mělo v Porubě usednout do školních lavic 6000 žáků, což je zhruba o 300 méně než v předešlém roce. Mírný nárůst však evidují porubské mateřské školy, do kterých rodiče přihlásili 1850 dětí oproti loňským 1800.

3.8.2007 – Porubské školy procházejí o prázdninách rekonstrukcí

Stejně jako každým rokem dochází v červenci a srpnu v porubském obvodu k opravě budov škol a školek. Na základních školách Porubská 831 a Porubská 832 a v mateřské škole Žilinská právě probíhá komplexní rekonstrukce elektroinstalací hlavních traktů budov. Rekonstrukcí procházejí také nákladní výtahy ve školní družině ZŠ Bulharská a K. Pokorného. Opravy jsou hrazeny z rozpočtu městského obvodu Poruba a vyžádají si částku ve výši téměř 16 milionů korun (bez DPH).

3.8.2007 – PRIO má barevnou obálku

Bezplatný časopis pro občany městského obvodu Poruba dostal „nový kabát.“ Od července má PRIO barevnou obálku, která se přizpůsobuje současným trendům.