14.8.2007 – V Porubě vyrostou nová sportovní hřiště

Na místě původních, dnes již nevyhovujících hřišť v areálech základních škol K. Pokorného 1382 a A. Hrdličky 1638 v Ostravě-Porubě, vyrostou nová moderní hřiště. V rámci projektu Nadace ČEZ se městskému obvodu Poruba podařilo získat pro každé hřiště nadační příspěvek ve výši jednoho milionu korun. Realizace obou hřišť si vyžádá více než devět milionů korun.

"Finanční dokrytí do výše konečné částky bylo poskytnuto z investičních prostředků statutárního města Ostravy. Nová hřiště u základních škol K. Pokorného a A. Hrdličky budou využívat nejen žáci, v odpoledních hodinách budou hřiště přístupná také veřejnosti," sdělil porubský starosta Miroslav Novák.
"Umístění v areálech základních škol bylo vybráno úmyslně, dřívější výstavba hřišť v prostorách sídlištních celků se neosvědčila. Anonymní prostředí přitahuje vandaly všeho druhu a na opravu škod vynakládáme vysoké částky peněz," vysvětlila Jana Klečková z odboru technického a provozního porubského úřadu.
"Snažíme se pro další porubská hřiště najít dobrovolníky z řad občanů, kteří na ně budou jako správci dohlížet a na noc je uzamykat," dodal starosta Miroslav Novák.
Práce na výstavbě porubských multifunkčních hřišť byly zahájeny, s ukončením se počítá v listopadu 2007. Sportovní hřiště o rozměrech 22 x 44 m s umělohmotným povrchem jsou určena pro tenis, basketbal, volejbal, házenou a malý fotbal. Kolem hřišť budou namontovány lavičky, osvětlení a vybudovány přístupové komunikace. Obě oplocená hřiště budou pod dohledem správce, v noci uzamykatelná.
V loňském roce porubská radnice nechala zrekonstruovat pět multifunkčních hřišť za 16 600 000 korun.

 

Oranžové hřiště               Oranžové hřiště