19.12.2008 – Městský obvod Poruba má nového starostu

Zastupitelstvo městského obvodu Poruba dnes na svém zasedání zvolilo nového starostu. Stal se jím dosavadní místostarosta obvodu Lumír Palyza (ČSSD). Ten nahradí Miroslava Nováka (ČSSD), který po podzimních krajských volbách odešel do vedení Moravskoslezského kraje a na funkci starosty dnes rezignoval.

19.12.2008 – Městský obvod Poruba má nového starostu

„Jsem připraven opřít se o volební program porubské ČSSD, spolupracovat s koaličním partnerem i s konstruktivní opozicí. Vedení obvodu vnímám jako týmovou práci,“ uvedl Palyza s tím, že za prioritu považuje zajištění bezpečnosti a pořádku, zlepšení životních podmínek a dopravní infrastruktury. „Pro Porubu je důležitá výstavba prodloužené Rudné či realizace Severního spoje, které přinesou odlehčení dopravy na přetížených komunikacích. Rád bych také řešil problém s nedostatkem parkovacích míst,“ doplnil nově zvolený starosta.

Zastupitelstvo dnes také rozhodlo o dalších změnách ve vedení městského obvodu. Dosavadní neuvolněný radní Dalibor Malík (ČSSD) nastoupí do funkce místostarosty za Lumíra Palyzu, místostarostku Dagmar Noskovou (ODS), která na podzim podlehla těžké nemoci, nahradí radní Jan Dekický (ODS). Radu městského obvodu, z níž odešel do Senátu Petr Guziana (ČSSD), doplní Miroslav Niedoba (ODS), Tomáš Gurecký (ČSSD) a Jaromír Polach (ČSSD).