31.3.2009 – Přehlídka nabídne mlsného krále i kůzlátka

Pět amatérských divadelních souborů se koncem tohoto týdne představí na soutěžní přehlídce Dospělí dětem, která se bude od čtvrtka do soboty konat v porubském Domě kultury Poklad. Na své si u pěti pohádkových představení přijdou nejen nejmladší diváci, na programu je i strašidelný příběh pro starší děti Duch do domu.

31.3.2009 – Přehlídka nabídne mlsného krále i kůzlátka

Na přehlídce amatérských divadelních souborů se v Porubě představí i domácí Jitřenka.

 

„Na přehlídce budou účinkovat divadelní soubory z Bruntálu, Krnova a Olomouce. Děti se mohou těšit na pohádku O králi, který rád mlsal, Krtčí výlety či na příběh O neposlušných kůzlátkách,“ uvedla Michaela Spurná z porubské Divadelní společnosti Jitřenka. Právě ostravští ochotníci jsou vyhlašovateli divadelní soutěže a sami zahrají pohádku inspirovanou Čtvrtkovými příběhy o Rumcajsovi.

„Přehlídka se každoročně těší velké oblibě, letos pořádáme už sedmý ročník. V porotě opět zasednou i profesionální herci, konkrétně Ivo Marták a Aleš Petrič, kteří jsou členy souboru Divadla loutek Ostrava. Záštitu nad touto akcí převzal starosta Poruby Lumír Palyza,“ doplnila Spurná.

Přehlídka Dospělí dětem potrvá od čtvrtku 2. dubna do soboty 4. dubna, kdy vyvrcholí vyhlášením vítězů. Zájemci o divadelní představení si mohou koupit vstupenky na jednotlivá představení před jejich začátkem ve foyer Domu kultury Poklad.