10.6.2009 – Rondel snížil dopravní nehodovost

Od října loňského roku slouží řidičům v Porubě nový kruhový objezd na ulici Bedřicha Nikodéma. Před jeho vybudováním byla křižovatka ulic 17. listopadu a Bedřicha Nikodéma podle Informace o dopravě v Ostravě vyhodnocena jako nebezpečná s více než dvaceti dopravními nehodami ročně. Od loňského října do dnešního dne došlo na kruhovém objezdu podle informací dopravního inspektorátu k pěti dopravním nehodám bez zranění. Příčinou bylo vždy nedání přednost v jízdě.

10.6.2009  – Rondel snížil dopravní nehodovost

„Vybudováním kruhového objezdu se odstranila rizikovost křižovatky, doprava je nyní plynulejší a klidnější. Po rondelu na Hlavní třídě a ulici Nad Porubkou jde o třetí kruhový objezd v porubském obvodu,“ sdělil porubský starosta Lumír Palyza. Výstavbu kruhového objezdu za zhruba 3,5 milionů korun z městských zdrojů realizovaly Ostravské komunikace a.s.

V Porubě by měly vzniknout další dva kruhové objezdy na ulici Slavíkové a Průběžné. Stavba rondelu na Slavíkové ulici je ve fázi dokončování projektové dokumentace, vypracování projektu financuje porubský obvod spolu se statutárním městem Ostrava a Moravskoslezským krajem. Nový kruhový objezd by mohl řidičům sloužit už letos na podzim. Vybudování druhého kruhového objezdu na ulici Průběžné závisí na přidělení finančních prostředků.