17.6.2009 – Radnice ocenila házenkářky

Z hřiště do obřadní síně porubské radnice dnes zamířily házenkářky TJ Sokol Poruba. K mistrovskému titulu, které vybojovaly v letošní sezóně, dorostenkám gratuloval starosta Lumír Palyza.

17.6.2009  – Radnice ocenila házenkářky

Házená, která má v Porubě pětatřicetiletou tradici, slaví v posledních letech výjimečné úspěchy. Mladé házenkářky TJ Sokol Poruba získaly v letošní sezóně mistrovský titul v nejvyšší dorostenecké soutěži, tým žen vybojoval první místo v druhé nejvyšší soutěži.

Za mimořádnými výsledky stojí podle starosty TJ Sokol Poruba Antonína Balnara nejen vynikající příprava a kvalitní trenéři, ale především bojovnost a talent házenkářek. „Sleduji tyto dívky už od jejich sportovních začátků a věřte mi, že takové talenty se rodí jednou za čtvrt století,“ uvedl Balnar.

Dorostenky letos dosáhly na příčku nejvyšší i přesto, že začínaly sezónu ve zcela novém složení. „Měly jsme úplně nový tým, protože se k nám přidaly házenkářky z Hrabůvky. Podařilo se nám ale v krátkém čase se sehrát. Soutěž byla v letošní sezoně dramatická, o našem vítězství se rozhodlo až v předposledním kole,“ řekla jedna z porubských dorostenek Eva Koláčková (19).

Vítězství týmu dorostenek i žen ocenil starosta Poruby Lumír Palyza. „Chtěl bych se postaral o to, aby se Poruba stala centrem míčových sportů. Jsem rád, že při prosazování našich projektů, jakým je například plánovaná výstavba sportovního areálu, se můžeme opřít o výrazné úspěchy našich házenkářek,“ uvedl Palyza. Ten doufá, že se dívkám bude dařit reprezentovat městský obvod i v dalších letech.