8.10.2009 – Služeb Czech POINTu využilo letos na porubské radnici 1 517 lidí

Porubská radnice nabízí občanům už druhým rokem služby v rámci projektu Czech POINT, které umožňují zájemcům obdržet potřebné informace na jednom místě. V tomto roce využilo možnost získat na úřadu výpisy z katastru nemovitostí, obchodního, živnostenského a trestního rejstříku, informaci o výpisu z bodového hodnocení řidičů a žádost o zřízení datové schránky celkem 1 517 zájemců.

„Největší zájem mají lidé o výpis z rejstříku trestů,“ sdělila vedoucí matriky porubského úřadu Pavla Adamčíková. „V letošním roce u nás tuto službu vyhledalo 1029 občanů,“ dodala. Výpis z katastru nemovitostí si v tomto roce na porubské radnici vyžádalo 227 zájemců, výpis z obchodního rejstříku obdrželo 158 žadatelů a výpis z živnostenského rejstříku získalo 14 zájemců. O výpis z bodového hodnocení řidičů mělo zájem 77 občanů, o zřízení datové schránky, které je od 1. 7. tohoto roku nejnovější službou v rámci Czech POINTu, projevilo zatím zájem 12 lidí. „Zavedené služby na porubské radnici rozhodně vítám. Jsem rád, že při vyřizování potřebných dokumentů nemusím chodit po celé Ostravě a ušetřím tak čas,“ potvrdil Jiří Obrusník z Poruby.

Služby projektu Czech POINT (Český podací ověřovací informační národní terminál) využívají občané v budovách porubské radnice na Klimkovické a Vřesinské ulici druhým rokem. Služba není určena k nahlížení do registrů, ale pouze k vystavení ověřeného výstupu z příslušného registru. Každý zájemce je před vyhotovením výpisu seznámen s počtem stran a cenou, kterou pak uhradí na úřadu v hotovosti.