16.12.2009 – Na porubskou radnici přišlo poštou živé morče

Překvapení dnes zažily pracovnice porubské radnice, když převzaly od kurýra balík adresovaný odboru péče o občany. Uvnitř krabice se choulilo živé morče. Podobný případ porubští úředníci nepamatují.
16.12.2009 – Na porubskou radnici přišlo poštou živé morče

Zvíře zaslal kurýrem jeden z klientů odboru péče o občany. Morče přežilo náročnou cestu bez úhony a čeká, kdo se jej ujme. Pracovnice radnice bezprostředně po zjištění obsahu balíčku kontaktovaly rodinu odesílatele, pokud si však pro hlodavce nikdo nepřijde, bude muset zvířeti poskytnout azyl některá z úřednic.

Morče je sice prvním živým tvorem zaslaným poštou na adresu úřadu, zdaleka však není jediným, o nějž se pracovnice porubské radnice musejí postarat. Několikrát v měsíci přivádějí lidé do úřední úschovny ztrát a nálezů zaběhnuté psy. Pes je podle zákona brán jako věc a lidé, kteří odložené nebo ztracené zvíře najdou, jej musí odevzdat na úřadě v místě nálezu. Pracovnice radnice kontaktují po převzetí psa příslušníky městské policie, kteří nalezence odvezou do útulku v Ostravě-Třebovicích. Letos našlo krátkodobé útočiště v porubské úschovně téměř dvacet psů.