01/2010

26.1.2010 – Základní školy v září přivítají 663 prvňáků

Budoucí prvňáci, kteří usednou v září do lavic porubských základních škol, mají za sebou první setkání se svými novými pedagogy. Některým dětem se u lednového zápisu ve školách natolik líbilo, že nechtěly opustit učebny s interaktivními tabulemi.

20.1.2010 – Mám Wericha i Belmonda, a chybí mi Gabin

V porubském bytě sběratele autogramů Jiřího Hanibala zabírá skříně a police množství složek, které jsou plné fotografií s podpisy slavných osobností. Za 42 let jich shromáždil přes čtyři tisíce. V předsíni návštěvy uvítá snímek s rukopisem Neila Armstronga, prvního člověka na Měsíci, kuchyni zase zdobí fotografie s autogramy Jana Wericha, Jeana Paula Belmonda a Brigitte Bardotové.

19.1.2010 – Prvním porubským občánkem roku 2010 je Milan Baldovský

Starosta městského obvodu Poruba Lumír Palyza navštívil prvního letošního občánka Poruby Milana Baldovského. Chlapec se narodil 1. ledna krátce před polednem ve Fakultní nemocnici v Ostravě. Vážil 3 750 gramů a měřil 51 centimetrů.

12.1.2010 – Studentské myšlenky v porubské Galerii na schodech

Způsob přemýšlení, nazírání na svět a pojetí sebe sama se snažili zachytit objektivem fotoaparátu studenti Střední školy služeb a podnikání v Ostravě-Porubě. Jejich snímky přestavuje výstava s názvem Myšlenky v obrazech, kterou nyní hostí porubská Galerie na chodech.

11.1.2010 – Střed Hlavní třídy je zpřístupněn pro parkování automobilů

Městský obvod Poruba ulehčil statické dopravě, kterou v těchto dnech komplikuje nepříznivé počasí. Operativně uvolnil středový pás Hlavní třídy v blízkosti kruhového objezdu pro parkování automobilů. Kapacita nově zpřístupněné parkovací plochy je přibližně 50 vozidel a řidiči ji mohou využívat od pondělního odpoledne až do odvolání.

4.1.2010 – Poruba zavádí jednotný vizuální styl

Městský obvod Poruba zavádí od letošního roku do svých tiskovin jednotný vizuální styl města Ostravy podle grafického manuálu navrženého Studiem Najbrt. Jako první ze všech ostravských městských obvodů využil nový design v radničním informačním zpravodaji a blahopřáních pro jubilanty, rodiče novorozenců a novomanžele.

4. 1. 2010 – Na radnici se konala zlatá svatba

Radomír a Božena Olšarovi oslavili padesát let společného života. Své manželství stvrdili podpisem do pamětní knihy v obřadní síni porubského úřadu. Ano si řekli před půl stoletím na Silvestra v Olomouci.