12.1.2010 – Studentské myšlenky v porubské Galerii na schodech

Způsob přemýšlení, nazírání na svět a pojetí sebe sama se snažili zachytit objektivem fotoaparátu studenti Střední školy služeb a podnikání v Ostravě-Porubě. Jejich snímky přestavuje výstava s názvem Myšlenky v obrazech, kterou nyní hostí porubská Galerie na chodech.

„Fotografie prezentují volnou tvorbu studentů prvního až třetího ročníku. Výtvarně pojaté snímky jsou výsledkem individuálního přístupu každého z autorů a dávají nahlédnout do způsobu vidění světa, kterého jsou tito mladí lidé součástí a který je obklopuje. V zásadě jde o aranžovanou fotografii, snímky krajiny, subjektivně pojatá zátiší a užití abstrakce ve fotografii,“ uvedl pedagog a člen Fotoklubu Ostrava Vladislav Jasiok. Výstava Myšlenky v obrazech potrvá do 19. února, návštěvníci si ji mohou prohlédnout vždy od pondělí do pátku od 8:00 do 12:00 hodin, v odpoledních hodinách vždy v pondělí a ve středu od 13:00 do 17:00 hodin. Studentskou expozici vystřídá 22. února výstava fotografií prezentující loňskou činnost organizace Přístav Eskadra, která je jedním z jedenácti ostravských skautských středisek.
Loni se v Galerii na schodech, která je součástí prostor hlavní budovy porubské radnice, uskutečnilo celkem devět výstav. Na letošní rok je jich zatím plánováno sedm.