19.1.2010 – Prvním porubským občánkem roku 2010 je Milan Baldovský

Starosta městského obvodu Poruba Lumír Palyza navštívil prvního letošního občánka Poruby Milana Baldovského. Chlapec se narodil 1. ledna krátce před polednem ve Fakultní nemocnici v Ostravě. Vážil 3 750 gramů a měřil 51 centimetrů.

Milan BaldovskýStarosta obdaroval miminko zlatým řetízkem s přívěškem ve tvaru dětského obličeje. Mamince Kateřině Baldovské předal kytici a popřál jí i jejímu synovi hodně zdraví. Podle rodičů je Milan klidné a hodné miminko. „Téměř celý den i noc prospí,“ svěřila se paní Baldovská. Ta spolu s manželem pečuje také o tříletou Kristýnku. Ta se prý nejvíc těší, až její bráška povyroste a bude si s ní hrát. Kuriózní je, že obě děti se narodily téměř ve stejný den. Milan přišel na svět letos na Nový rok, Kristýnka se narodila 3. ledna 2007. „Nebylo v tom žádné plánování, prostě zafungovala náhoda,“ svěřil se otec Marian Baldovský.

Městský obvod Poruba sice v posledních letech prožívá generační obměnu, počet narozených dětí přesto oproti předešlým letům mírně klesl. Zatímco v roce 2007 porodily Porubanky 698 dětí a o rok později 701 dětí, loni se ženám s trvalým pobytem v městském obvodu narodilo 670 dětí.