19.2.2010 – Jarní prázdniny prožijí porubské děti v zákulisí i přírodě

Zákulisí divadla, televizního studia či naučnou stezku v přírodní rezervaci poznají děti, které využijí prázdninové nabídky porubských organizací. Ty připravily pro malé návštěvníky řadu soutěží, výletů, exkurzí i turnajů.

Pro školáky, kteří se nechystají s rodiči vycestovat mimo Ostravu, připravily porubské organizace věnující se práci s dětmi a mládeží zajímavý program na jarní prázdniny. Kulturní centrum Poruba pořádá od 22. do 26. 2. tematický příměstský tábor Jak se dělá divadlo. Ten se uskuteční v Centru volného času na ulici O. Jeremiáše. Děti nahlédnou do zákulisí ostravských divadel, uvidí, jak vzniká divadelní představení. Získané poznatky děti zúročí při nastudování pohádkového příběhu.
V Centru volného času na Vietnamské ulici připravila porubská radnice turnaj v ping-pongu a stolních hrách. V úterý 23. února se od 15:30 hodin utkají ve stolním tenise dospělí a mládež od 15 let, ve čtvrtek 25. února začíná v 10:00 hodin stejný turnaj pro děti do 15 let. Turnaj ve stolních hrách je naplánován na pátek 26. 2., akce startuje v 10:00 hodin. Do soutěží je možné se zaregistrovat vždy před jejich zahájením.
Poučné výlety pro děti připravilo Středisko přírodovědců na Čkalovově ulici. „Chystáme se navštívit zoologickou zahradu, prostory České televize, studio animovaného filmu, hvězdárnu nebo Pohádkový sklep strašidel. Také půjdeme na procházku naučnou stezkou v přírodní rezervaci Rezavka,“ uvedla Zuzana Čerkovská ze Střediska přírodovědců.