24.3.2010 – Poruba ocenila pedagogy roku

Městský obvod Poruba letos udělil uznání dvěma výrazným pedagogickým osobnostem, které se práci s dětmi věnují nad rámec pracovních povinností. Z rukou starosty Lumíra Palyzy převzaly ocenění Lenka Roupová ze Základní školy na ulici J. Valčíka a Světlana Habudová z Mateřské školky na ulici Oty Synka.

„V Porubě učím už téměř dvacet let a ocenění mé práce mě velmi potěšilo. I když to bude znít jako klišé, na pedagogickou dráhu mě přivedla má učitelka ze základní školy Blažena Trková, která vedla pěvecký sbor. Za dvacet let praxe jsem poznala řadu šikovných dětí. I když se často říká, že dnešní mladá generace je špatná a zkažená, já si to nemyslím,“ sdělila Lenka Roupová. Ve škole na ulici J. Valčíka vede pěvecké sbory, dramatický kroužek a zpracovává úspěšné projekty. „V současné době nacvičujeme s dětmi původní muzikál s názvem Vskutku pravdivé příběhy, ke kterému jsme s kolegy napsali text i hudbu. Premiéra bude 17. května v sále Domova pro seniory Slunečnice, v červenci se chystáme s pěveckým sborem do Itálie, kde budeme koncertovat,“ doplnila Roupová.
Druhou oceněnou porubskou pedagožkou je Světlana Habudová, která devatenáct let pečuje o děti v mateřince na ulici Oty Synka a vede odbornou praxi studentů Střední školy prof. Zdeňka Matějčka. K pedagogice ji přivedla láska k dětem. „Malé děti jsou tvůrčí a práce s nimi je každý den jiná a nesmírně inspirativní,“ tvrdí pedagožka.
Městský obvod Poruba ocenil výraznou pedagogickou osobnost roku u příležitosti Dne učitelů již pošesté. „Vyhlašováním nejlepších pedagogů chceme zvýšit prestiž tohoto náročného povolání a dát najevo, jak si jejich práce vážíme,“ uvedl starosta Lumír Palyza.