04/2010

30.4.2010 – Klienti úřadu mohou využít bezdrátový internet

Majitelé notebooků a telefonů s technologií WiFi, kteří si přicházejí vyřídit své záležitosti do hlavní budovy porubské radnice, se mohou od začátku května zdarma připojit k internetu. Umožní jim to projekt, který úřad městského obvodu připravil ve spolupráci se společností MEDIUM SOFT a.s. Tato firma bezplatně zapůjčila radnici technické vybavení, které umožňuje bezdrátového šíření internetu v budově.

29.4.2010 – Poruba si připomněla 65. výročí osvobození

Porubané si 28. dubna připomněli události II. světové války a u památníku na Vřesinské ulici vzdali čest padlým položením kytic. Pietní akt zahájil dětský pěvecký sbor Zlatý klíček z Ústí nad Orlicí, který zazpíval státní hymnu. Poté zazněl projev starosty Lumíra Palyzy, který vzpomenul desítky Porubanů připravených ve válce o život.

22.4.2010 – Hráz zámeckého rybníka čeká oprava

Hráz zámeckého rybníka čeká v příštích týdnech rekonstrukce. Její součástí bude i vyčištění 320 metrů dlouhého přívodního kanálu. Práce by měly být hotovy do konce letních prázdnin.

21.4.2010 – Proměna škol slavnostně odstartovala

Starosta Lumír Palyza spolu s Liborem Chlapčíkem, oblastním ředitelem Metrostavu pro Severomoravský region a Miroslavem Stančíkem, ředitelem divize Morava společnosti Hochtief slavnostně zahájili realizaci projektu Energetické úspory v objektech Ostravy-Poruby.

16.4.2010 – Skatepark je opět v provozu, čeká jej exhibice a natáčení seriálu

Po zimní přestávce zahájí porubská radnice provoz v areálu skateparku u biskupského gymnázia na ulici K. Pokorného. Městský obvod dal před začátkem sezony opravit poškozené části překážek, aby zajistil bezpečnost návštěvníků. Ti mohou areál využívat od pondělí 19. dubna.

14.4.2010 – Dvě mateřské školy mají nové zahrady

Půl milionu korun poskytlo město Ostrava na rekonstrukci zahrad s hřišti u dvou porubských mateřských škol. Slavnostního otevření revitalizovaného venkovního areálu jedné z nich, Mateřské školy na náměstí B. Němcové, se dnes zúčastnili náměstek primátora Dalibor Madej, starosta městského obvodu Poruba Lumír Palyza a místostarosta pro školství Jan Dekický.

13.4.2010 – Proutkař označil trasu porubské tajné chodby

Tým odborníků z Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava se po zimě opět pustil do pátrání po tajné chodbě v porubském zámeckém parku. Tentokrát se do hledání zapojil také proutkař Slavomír Cedivoda, technik geologického průzkumu.

7.4.2010 – Hřiště u mateřských škol se opět otevřela veřejnosti

Rodiny s malými dětmi mají po zimní přestávce opět možnost navštěvovat zahrady některých mateřských škol v Porubě. Radnice se rozhodla pokračovat v loni započatém projektu Veřejné dětské hřiště, jehož cílem je rozšířit možnosti volnočasového vyžití mladých rodin. Ty mohou zahrady vybraných mateřských škol využívat od druhého dubnového týdne, a to každý všední den odpoledne a o víkendech celodenně.

1.4.2010 – Porubské školy a školky čekají změny

Poslední březnový den odstartovala v Porubě největší investiční akce v historii obvodu. Devatenáct budov základních a mateřských škol dostane nové barevné fasády, čeká je výměna oken, zateplení a vylepšení regulace topení za 270 milionů korun, a to v rekordně krátké době sedmi měsíců. Stamiliony obvod získal z Operačního programu Životní prostředí na realizaci projektu s názvem Energetické úspory v objektech Ostravy-Poruby.