16.4.2010 – Skatepark je opět v provozu, čeká jej exhibice a natáčení seriálu

Po zimní přestávce zahájí porubská radnice provoz v areálu skateparku u biskupského gymnázia na ulici K. Pokorného. Městský obvod dal před začátkem sezony opravit poškozené části překážek, aby zajistil bezpečnost návštěvníků. Ti mohou areál využívat od pondělí 19. dubna.

První velkou letošní akcí pro veřejnost bude exhibice RIDERS FOR CHARITY, která se v areálu uskuteční 24. dubna. „Návštěvníci se mohou těšit na závody o nejlepší triky, exhibice jezdců, živé hudební vystoupení a také na čajovnu pod širým nebem. Vybrané vstupné a registrační poplatky závodníků věnuji Dětskému domovu v Řepišti,“ uvedl organizátor sportovní akce Marek Micorek.

V dalších měsících vytvoří porubský skatepark kulisu pro natáčení televizního seriálu České televize s názvem 4teens. „Jednou z hlavních postav seriálu je skejťačka Míša, kterou hraje Lucie Šteflová. Její koníček se pro ni stane příčinou různých konfliktů, ale její životní styl najde i své obdivovatele,“ přiblížila Jolanda Pilařová z Televizního studia Ostrava. Seriál z gymnazijního prostředí bude mít celkem sedm dílů a s jeho zařazením do vysílacího schématu se počítá v roce 2011. Filmaři už natáčeli na gymnáziu v Orlové, na Pradědu a v příštích měsících se skateparkchystají právě do porubského skateparku, který si vybrali pro jeho výhodnou polohu i kvalitní vybavení.

Skatepark, který porubská radnice provozuje od roku 2003, je v sezoně bezplatně otevřen veřejnosti, a to ve všedních dnech od 15:00 do 19:00 hodin, během víkendů pak od 9:00 do 19:00 hodin. Areál má rozlohu 1 350 metrů čtverečních a je v něm umístěno dvanáct překážek různého tvaru, velikosti, výšky i obtížnosti. Prvky jsou zkonstruovány tak, že skatepark je vhodný jak pro začátečníky, tak pro pokročilé skateboardisty a bruslaře. Od loňského roku je areál nepřetržitě monitorován kamerovým systémem napojeným na městskou policii.