05/2010

31.5.2010 – Jak volili Porubané

Téměř šedesát procent oprávněných voličů přišlo v městském obvodu Poruba k volbám do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, které se uskutečnily v pátek 28. května a v soboru 29. května. Svůj hlas odevzdalo celkem 34 801 voličů. Volební účast v Porubě tedy byla o zhruba 3 % nižší než celorepublikový průměr.

28.5.2010 – V Porubě začíná monitoring holubů

Zjistit početnost holubů na území městského obvodu Poruba se rozhodla porubská radnice. Monitoring by měl stanovit velikost místní populace těchto ptáků a určit místa jejich zvýšeného výskytu. Sčítání a sledování pohybu holubů v Porubě začíná v těchto dnech a potrvá celý červen. Radnice za něj zaplatí 16 tisíc korun.

27.5.2010 – Bruslařský svět míří do Ostravy

Do Ostravy se z korejského Incheonu přesunou v závěru tohoto týdne světoví elitní in-line bruslaři v čele s aktuálními lídry pořadí Světového poháru: Cecilií Baenou z Kolumbie a Scottem Arlidgem z Nového Zélandu, kteří jezdí za Powerslide Matter World Team. V neděli 30. května se uskuteční na porubské Hlavní třídě již podruhé závod série World Inline Cup, přihlášeni jsou zatím bruslaři z patnácti zemí.

25.5.2010 – Legendy v Galerii na schodech

Slavnostní vernisáží byla včera v Galerii na schodech porubské radnice zahájena výstava Ostravské pohádky, pověsti a legendy.

20.5.2010 – Porubská radnice likviduje vyvrácené stromy

Nepříznivé meteorologické podmínky zapříčinily v posledních dnech na území městského obvodu Poruba vývraty desítek stromů. Porubská radnice nasadila veškeré síly k likvidaci vyvrácených dřevin, polámaných větví a úklidu veřejných prostranství. Práce na odstraňování škod budou podle vedení obvodu probíhat ještě v příštích týdnech.

14.5.2010 – Novou výsadbu porubské Hlavní třídy plení zloději

Z porubské Hlavní třídy mizí letničky, okrasné keře i jehličnany. Zloději letos odnášejí rostliny ve velkém. Bezprostředně po vysazení stihli odcizit zhruba sto nových sazenic, ale i deset kusů metr vysokých tisů z trvalé výsadby. Z veřejných prostranství mizely sazenice, mulčovací kůra, navezená zemina i kamínky i v minulých letech.

12.5.2010 – Školy získají techniku za 17 milionů korun

Elektricky ovládaná projekční plátna, interaktivní tabule, počítačové sestavy a další vybavení získá v novém školním roce dvanáct porubských základních škol. Nákup multimediální techniky umožní dotace ve výši 16,5 milionu korun, kterou městský obvod Poruba obdrží z Regionálního operačního programu (ROP) Moravskoslezsko.

3.5.2010 – Úklid psích exkrementů

Vyčistit ulice od psích exkrementů nechala na začátku jarního období porubská radnice.