06/2010

28.6.2010 – Lidé z porubského sídliště mohou v létě venku grilovat

Areál s grily a minigolfovým hřištěm zprovoznila na začátku letní sezóny na jednom z porubských sídlišť místní radnice. Lidé, kteří nemají vlastní chatu či zahradu, nyní mají možnost posedět v příjemném prostředí a společně si připravit grilované pokrmy. Ojedinělé piknikové místo najdou v blízkosti Centra volného času na ulici O. Jeremiáše. Na realizaci projektu Grilujeme mezi paneláky při minigolfu přispěla 150 tisíci korunami Nadace OKD, dvacet tisíc korun dofinancoval obvod ze svých zdrojů.

24.6.2010 – Porubské sportovní hry nabídnou exhibice i atrakce pro veřejnost

Sportovní exhibice, netradiční závody i atrakce pro veřejnost nabídne program Porubských sportovních her, které bude tuto sobotu hostit Hlavní třída. Akci pořádá Atletika Poruba spolu se Základní školou Porubská 832 a městský obvod Poruba ji podpořil částkou 200 tisíc korun.

23.6.2010 – Fanynka fotbalu oslavila 101. narozeniny

Neuvěřitelnou duševní pohodu vyzařuje Růžena Bartová, která dnes v Ostravě-Porubě oslavila 101. narozeniny. Žena, která pamatuje Rakousko-Uhersko i obě světové války, je velkou fanynkou fotbalu a aktuálně sleduje zápasy mistrovství světa v JAR. Za svou dlouhověkost vděčí podle svých slov střídmosti, abstinenci a především podpoře své rodiny.

17.6.2010 – Nejlepší porubští žáci získali pamětní listy

Porubská radnice ocenila žáky základních a středních škol v městském obvodu Poruba za skvělé studijní výsledky a reprezentaci v různých mimoškolních aktivitách. V Centru volného času na Vietnamské ulici převzalo pamětní listy z rukou porubského starosty Lumíra Palyzy 39 žáků a studentů, kteří vynikají ve výtvarných, matematických, jazykových, sportovních či vědomostních soutěžích.

15.6.2010 – Zastupitelstvo schválilo Strategický plán udržitelného rozvoje

Už třetím rokem je městský obvod Poruba zapojen do projektu místní Agenda 21, který za účasti občanů, neziskových sdružení i soukromých organizací zavádí principy trvale udržitelného rozvoje do praxe. Zásadní aktivitou městského obvodu v oblasti místní Agendy 21 je tvorba Strategického plánu udržitelného rozvoje, jehož finální podobu dnes na svém zasedání schválilo porubské zastupitelstvo.

15.6.2010 – Městský obvod rozdělil na dotacích téměř tři čtvrtě milionu korun

O poskytnutí dotací neziskovým organizacím a občanským sdružením rozhodovalo na svém dnešním zasedání porubské zastupitelstvo. Více než třicítka úspěšných žadatelů si celkem rozdělí téměř tři čtvrtě milionu korun. Finance pomohou realizovat projekty ze sociální a zdravotní oblasti, poslouží také na ochranu životního prostředí a podpoří aktivity pro děti a mládež.

15.6.2010 – Na sídlišti přibyl další kompostér

Od konce loňského roku mohli Porubané odkládat zbytky jídel, slupky i vaječné skořápky do kompostárny biologického odpadu na Ukrajinské ulici. Do pilotního projektu ekologické separace se okamžitě zapojila řada domácností. V červnu k prvnímu kompostéru s objemem 1,5 metru krychlového přibyl další.

9.6.2010 – V Porubě přibude další multifunkční hřiště

Porubská radnice se v posledních letech zaměřuje na stavbu moderních sportovních ploch. V pořadí už čtvrtý areál vznikne ještě letos v centrální části Poruby. Městskému obvodu se podařilo získat téměř 13 milionů korun z Finančních mechanismů EHP. Za ně přebuduje nevyhovující hřiště u základních škol na Porubské ulici. Stavební práce začnou v létě a s jejich dokončením se počítá v závěru letošního roku.

3.6.2010 – Sekání trávy znemožňuje trvalý déšť

Velké komplikace při údržbě travnatých ploch způsobuje porubské radnici nepříznivé počasí. Vytrvalé deště znemožňují na řadě míst kosit trávu. Zelená prostranství jsou silně podmáčená a technika, kterou se sekání provádí, na ně nemůže vjíždět. Radnice proto plánuje, že po zlepšení počasí bude kosit i o víkendech včetně nedělí.

3.6.2010 – Karneval v ulicích

V sobotu 5. června přivítá Poruba netradiční happening. Od 13:00 do 13:30 hodin mohou návštěvníci využít „šťastné půlhodinky“, během které budou dětské atrakce pro děti v maskách zdarma.