15.6.2010 – Městský obvod rozdělil na dotacích téměř tři čtvrtě milionu korun

O poskytnutí dotací neziskovým organizacím a občanským sdružením rozhodovalo na svém dnešním zasedání porubské zastupitelstvo. Více než třicítka úspěšných žadatelů si celkem rozdělí téměř tři čtvrtě milionu korun. Finance pomohou realizovat projekty ze sociální a zdravotní oblasti, poslouží také na ochranu životního prostředí a podpoří aktivity pro děti a mládež.

Městský obvod například poskytl peníze na akce, které pro své členy organizují sdružení věnující se zdravotně postiženým spoluobčanům. „Spektrum podpořených skupin je velmi široké, jsou mezi nimi například vozíčkáři, lidé trpící roztroušenou sklerózou, Parkinsonovou nemocí či diabetem,“ sdělil starosta Lumír Palyza s tím, že žadatelé nejčastěji využijí peníze na úhradu rekondičních a ozdravných pobytů, služeb pro hendikepované či realizaci svých projektů.
Radnice přispěla také na organizaci Porubských sportovních her, které pořádá sdružení Atletika Poruba ve spolupráci se Základní školou na Porubské ulici 832. Tato celodenní akce pro veřejnost se uskuteční v sobotu 26. června na Hlavní třídě v Porubě. Mezi další školská zařízení, která od městského obvodu obdrží peníze, patří mateřské školy na ulicích Čs. exilu a Oty Synka. Ty uspěly s žádostmi na ekologické vzdělávací programy.