24.6.2010 – Porubské sportovní hry nabídnou exhibice i atrakce pro veřejnost

Sportovní exhibice, netradiční závody i atrakce pro veřejnost nabídne program Porubských sportovních her, které bude tuto sobotu hostit Hlavní třída. Akci pořádá Atletika Poruba spolu se Základní školou Porubská 832 a městský obvod Poruba ji podpořil částkou 200 tisíc korun.

Lidé, kteří v sobotu zavítají do dolní části Hlavní třídy, se mohou těšit na závody ve skoku o tyči, exhibici ve vzpírání, divácky atraktivní streetballová utkání, silniční běh či klání vozíčkářů. Širokou nabídku sportovních akcí doplní atrakce pro veřejnost. Pro příchozí bude v prostoru pod kruhovým objezdem k dispozici horolezecká stěna, trampolíny, skákací hrady a řada dalších aktivit. „Rozhodli jsme se Porubské sportovní hry finančně podpořit, protože právě tento typ akce může přivést širší okruh dětí i dospívajících ke sportování. Věřím, že atmosféra pouličních klání i účast vrcholových sportovců vzbudí u nejmladší generace zájem a přiláká ji k aktivnímu trávení volného času,“ uvedl starosta městského obvodu Lumír Palyza.
Porubské sportovní hry začínají v sobotu 26. června v 10:00 hodin, jejich slavnostní zakončení je naplánováno na 16:00 hodin. Motoristé musejí počítat s tím, že od 8:00 do 18:00 bude Hlavní třída v úseku od ulice Porubské po ulici Francouzskou pro dopravu uzavřena, autobusové linky číslo 44 a 54 pojedou po objízdné trase.