28.6.2010 – Lidé z porubského sídliště mohou v létě venku grilovat

Areál s grily a minigolfovým hřištěm zprovoznila na začátku letní sezóny na jednom z porubských sídlišť místní radnice. Lidé, kteří nemají vlastní chatu či zahradu, nyní mají možnost posedět v příjemném prostředí a společně si připravit grilované pokrmy. Ojedinělé piknikové místo najdou v blízkosti Centra volného času na ulici O. Jeremiáše. Na realizaci projektu Grilujeme mezi paneláky při minigolfu přispěla 150 tisíci korunami Nadace OKD, dvacet tisíc korun dofinancoval obvod ze svých zdrojů.

Logo Nadace OKD„Cílem projektu je nabídnout porubským občanům prostor a podmínky pro smysluplné trávení volného času a relaxaci. Nově vybudovaný areál využijí také školy, školky i organizace pečující o seniory a zdravotně znevýhodněné občany,“ sdělil místostarosta městského obvodu Jan Dekický.
Návštěvníci si mohou v areálu připravit přinesené potraviny na dvou pevně zabudovaných grilech, posedět v altánu s lavičkami a využít minigolfové hřiště. Hole a míčky jsou po složení vratné zálohy k dispozici v blízkém Centru volného času, které je otevřeno po celý týden včetně víkendů od 9:30 do 19:00 hodin. „Na areál dohlíží zaměstnanci centra, přesto už jsme se v prvních dnech provozu setkali s projevy vandalismu. Lidé by si měli uvědomit, že jsme areál vybudovali pro ně. Žádáme všechny návštěvníky, aby se k veřejnému majetku chovali ohleduplně,“ uzavřel Dekický.