07/2010

28.7.2010 – Tubus skrýval sto let starý vzkaz předků

Kostel sv. Mikuláše, který je jednou z nejstarších památek v Porubě, vydal po více než 100 letech poselství předků. Při opravě kostelní věže byl nalezen tubus, který obsahoval historické dokumenty, mince a pohlednice. Většina archiválií se do věže kostela vrátí, představitelé městského obvodu Poruba k nim přidali vzkaz budoucím generacím.

26.7.2010 – Poruba znovu usiluje o titul Obec přátelská rodině

Porubský obvod se i letos přihlásil do celostátní soutěže Obec přátelská rodině, která hodnotí aktivity obvodu zaměřené na rodiny s dětmi, seniory, bydlení, zdravotnictví a bezpečnost. Loni v konkurenci téměř dvou stovek měst a obcí získal v kategorii obce nad 50 tisíc obyvatel čtvrté místo.

12.7.2010 – Radnice zajišťuje kropení rozpálených ulic

Kropení rozpálených silnic a veřejných prostranství zajišťuje v těchto dnech městský obvod Poruba ve spolupráci se společností Ostravské komunikace. Ulice porubského obvodu svlažují dva kropicí vozy, které ve frekventovaných lokalitách jezdí každodenně. Opatření má přispět ke zlepšení ovzduší.

12.7.2010 – Senioři přivezli z Košic jedenáct medailí

Dvacetičlenné družstvo seniorů z Poruby se v minulých dnech vrátilo z devátého ročníku Seniorolympiády, která se letos konala ve slovenských Košicích. V šesti sportovních disciplínách vybojovali porubští penzisté tři zlaté, tři stříbrné a pět bronzových medailí.

2.7.2010 – Třídit odpad bude v Porubě snazší

Městský obvod Poruba zahájil druhou etapu budování kontejnerových stání na separovaný odpad. Napříč obvodem vznikne do konce letošního roku 38 nových stanovišť k třídění odpadu, kde lidé budou mít možnost využít kontejnery na plasty, sklo a papír. Budování takzvaných separačních hnízd umožnila porubské radnici společnost OZO Ostrava, která poskytla městskému obvodu dar ve výši 1 350 000 korun.

1.7.2010 – V porubských školkách přibude od září téměř sto nových míst

Městský obvod Poruba zahajuje v těchto dnech v polovině budov svých mateřských škol stavební úpravy. Jejich cílem je navýšit kapacitu předškolních zařízení téměř o sto míst. Právě tolik jich chybí, aby mohly v září nastoupit do školky všechny děti starší tří let, jejichž rodiče plánují návrat do zaměstnání. Radnice přislíbila, že pro tyto děti do konce léta zajistí nová místa.