08/2010

30.8.2010 – Porubské školky přijmou více dětí a prohloubí péči o astmatiky a alergiky

O sto dětí více než v loňském roce nastoupí 1. září do porubských mateřských škol. Umožní to projekt, jehož cílem bylo navýšit kapacitu předškolních zařízení a uspokojit tak žádosti všech rodičů dětí starší tří let, kteří plánují návrat do zaměstnání. Radnice hodlá v navyšování kapacity pokračovat a také přislíbila, že ve svých mateřinkách prohloubí péči o děti s respiračními a alergickými onemocněními.

16.8.2010 – Otevřený dopis ministru dopravy Vítu Bártovi

Rada městského obvodu Poruba 16. 8. 2010 schválila text otevřeného dopisu adresovanému ministru dopravy Vítu Bártovi. Rada městského obvodu v něm vyjadřuje nesouhlas se záměrem pozastavit realizaci projektu „Silnice I/11 – Ostrava, prodloužená Rudná“. Dopis byl zaslán ministru dopravy a na vědomí také hejtmanovi Moravskoslezského kraje Ing. Jaroslavu Palasovi a primátorovi statutárního města Ostravy Ing. Petru Kajnarovi.

16.8.2010 – Z Poruby putuje do povodněmi postižené Chrastavy 50 tisíc korun

Městský obvod Poruba zašle na povodňové konto města Chrastavy v Libereckém kraji 50 tisíc korun. Na své dnešní schůzi o tom rozhodla Rada městského obvodu Poruba. Humanitární pomoc má přispět k nákupu nejnutnějších potřeb, které obyvatelům akutně chybí.

6.8.2010 – Starý dokument z báně porubského kostela zkoumají odborníci

Zástupci porubského úřadu předali do rukou odborníků Archivu města Ostravy sto let starý rozpadající se dokument, který objevili řemeslníci při opravě věže kostela svatého Mikuláše v Porubě. Zbytek zachovalých písemností a mincí spolu s dopisem radnice příštím generacím a prázdninovým číslem porubského radničního zpravodaje byly zapečetěny do tubusu a vráceny zpět do báně kostela.

5.8.2010 – Ekologické odstranění autovraků je v Porubě zadarmo

Porubané se mohou v srpnu a září zdarma zbavit svých nepojízdných vozidel. V minulosti majitelé autovraků zaplatili za odvoz a likvidaci nefunkčního vozidla částku v rozmezí 200 až 1000 korun podle stavu automobilu a vzdálenosti odvozu. Nyní pro ně zajistil porubský úřad ve spolupráci s bohumínskou firmou ŽDB GROUP tuto službu zdarma.