13.9.2010 – Mateřské centrum Krteček se přestěhovalo do nových prostor

V nově zrekonstruovaných prostorách Základní školy na ulici J. Valčíka zahájilo provoz Mateřské centrum Krteček, které už osmým rokem poskytuje služby rodičům s malými dětmi. Rekonstrukci zázemí zaplatil městský obvod Poruba ze svého rozpočtu. Stavební úpravy si vyžádaly částku 117 tisíc korun.

Mateřské centrum Krteček se do základní školy J. Valčíka přestěhovalo z původních prostor Mateřské školy na Slavíkově ulici, které od letošního září využil obvod pro rozšíření kapacity mateřských škol. Otevřením nové třídy pro 26 dětí reagoval Nové prostory Mateřského centra Krtečekna zvýšenou poptávku rodičů po umístění dětí v porubských mateřinkách.
„Návštěvníkům našeho centra na ulici J. Valčíka je k dispozici herna, nabízíme jim také řadu zajímavých programů, například zpívání pro děti, cvičení, masáže kojenců, výtvarné programy, maňáskové divadlo, hry pro batolata i výuku angličtina pro nejmenší,“ vysvětlila Kateřina Bachroníková, předsedkyně sdružení Mateřského centra Krteček. Dospělým centrum nabízí například kurzy břišních tanců, přednášky, besedy s lékaři, logopedy i speciálními pedagogy.
„V městském obvodu Poruba se zájmovým aktivitám zaměřeným na rodiny s dětmi věnuje řada sdružení, které městský obvod Poruba podporuje formou dotací a grantů,“ sdělil porubský místostarosta Jan Dekický.