3.9.2010 – Zaměstnanci radnice za objektivem fotoaparátu

Netradiční výstavu fotografií s názvem Třináct hostí od 6. září Galerie na schodech porubské radnice. Na pětadvaceti výstavních panelech představují své snímky zaměstnanci Úřadu městského obvodu Poruba.

Spontánní amatérské záběry třinácti fotoamatérů, kteří vystavují poprvé, zachycují především přírodní scenerie, městská zákoutí, architekturu i objekty, které jsou výsledkem lidské tvořivosti. Zdrojem inspirace pro pokusy vystavovatelů se staly především cestovatelské zážitky. Vznikly tak soubory snímků, které zdůrazňují náladu a atmosféru, a především citový prožitek z navštívených míst. Možná nejsou kompozičně dokonalé, ale skrze nadšení fotografů-amatérů mají schopnost promluvit k divákům.
„Galerie na schodech příští rok oslaví deset let existence. Za tuto dobu se zde vystřídalo téměř šedesát výstav. Doposud v ní ale nedostali prostor lidé, kteří se v budově radnice pohybují nejčastěji, tedy sami zaměstnanci. Proto jsme je oslovili s tím, zda by měli zájem uspořádat výstavu fotografií. Nápad se setkal s velkým ohlasem,“ uvedl starosta Poruby Lumír Palyza.
Výstava dostala název Třináct podle počtu zaměstnanců, kteří se podíleli na její přípravě a realizaci. Návštěvníci radnice si mohou výstavu prohlédnout do 5. listopadu v pracovní dny vždy od 8:00 do 12:00 hodin, v pondělí a ve středu také od 13:00 do 17:00 hodin.