11.10.2010 – Přes tři tisíce lidí připojilo během jediného týdne svůj podpis pod petici proti zastavení stavby „Silnice I/11, Ostrava, Prodloužená Rudná – hranice okresů Ostrava, Opava“

Více než tři tisíce lidí podpořilo během prvního týdne petici proti zastavení stavby „Silnice I/11, Ostrava, Prodloužená Rudná – hranice okresů Ostrava, Opava“, kterou ministr dopravy Vít Bárta vyřadil ze seznamu prioritních dopravních staveb. Petiční archy jsou k dispozici od 4. října na osmi veřejně přístupných místech v Ostravě-Porubě.

„Pozitivní reakce Porubanů i obyvatel jiných ostravských obvodů a přilehlých obcí na možnost připojit podpis pod petici svědčí o tom, že si uvědomují důležitost výstavby Prodloužené Rudné a citlivě vnímají dopravní i ekologické dopady rozhodnutí ministra dopravy Víta Bárty, který zahájení financování výstavby této komunikace odložil na rok 2013. Vítáme, že lidé v tak masivním měřítku podporují naši snahu o změnu postoje ministerstva dopravy,“ uvedl starosta městského obvodu Poruba a předseda petičního výboru Lumír Palyza. Jak podotkl, petiční archy najdou zájemci o podporu výstavby Prodloužené Rudné v budovách porubské radnice na Klimkovické ulici a ulici Gen. Sochora. Dále jsou umístěny v budově Kulturního centra Poruba na Opavské ulici, v domech s pečovatelskou službou na Průběžné ulici a ulici I. Sekaniny, v Domově pro seniory Slunečnice na Opavské ulici a v Informačním centru Poruba na Hlavní třídě. „Hlavní petiční stánek, který byl po celý minulý týden umístěn u tramvajové zastávky Poruba vozovna, se dnes přestěhoval k autobusovým zastávkám Duha na ulici 17. listopadu,“ doplnil Palyza s tím, že termín ukončení podpisové akce, který byl původně naplánován na 20. října, se díky obrovskému ohlasu veřejnosti může ještě změnit. „Předpokládáme, že termín o několik dnů či týdnů prodloužíme. Poté petiční výbor zašle podepsané petiční archy ministerstvu dopravy,“ dodal starosta.