8.10.2010 – Nebe nad Porubou brázdili draci

Desítky pestrobarevných draků se dnes vznášely nad volným prostranstvím nedaleko Hlavní třídy v Ostravě-Porubě. Porubská radnice tu ve spolupráci s Rádiem Čas uspořádala Drakiádu.

V dopoledních hodinách navštívilo louku pod Hlavní třídou více než dvě stě dětí z porubských mateřských a základních škol, které bavil klaun Hospalín. Odpolední část programu, obohacená živým hudebním vystoupením, patřila školním družinám a veřejnosti. Majitelé nejoriginálnějších draků, stejně jako nejzručnější účastníci akce dostali od zástupců městského obvodu a Rádia čas hodnotné ceny.

„Letos jsme v Porubě uspořádali desítky kulturních a společenských akcí pro veřejnost. Většinu z nich jsme organizovali na Hlavní třídě a v jejím okolí. V posledních letech se nám daří tento bulvár oživit různými exhibicemi, vystoupeními a happeningy. U Porubanů si získávají stále větší oblibu a stávají se tradičním zpestřením jarní, letní i podzimní sezony,“ uvedl starosta městského obvodu Poruba Lumír Palyza. Jak podotkl, letos Hlavní třída hostila například Den Země, Porubské sportovní hry, divácky velmi oblíbený Světový pohár v inline maratonu, brazilský karneval, celoostravský program Léto!!! a Porubské slavnosti babího léta. „Drakiáda byla vyvrcholením letošní sezony,” doplnil Palyza. Poslední akcí, kterou letos městský obvod Poruba na Hlavní třídě spolupořádá, bude jubilejní desátý ročník Porubského čtvrtmaratonu. Ten se uskuteční 28. října.

 

Drakiáda               Drakiáda