11/2010

30.11.2010 – Obvod rozsvítily Vánoce

Tradiční vánoční výzdoba letos rozzářila na první adventní neděli Hlavní třídu a Porubskou ulici.

26.11.2010 – Poruba se v soutěži dělí o umístění s Brnem

Městský obvod zabodoval ve třetím ročníku celostátní soutěže Obec přátelská rodině, která hodnotí prorodinné aktivity obvodu. V kategorii obce s více než 50 tisíci obyvateli získal společně s městskou částí Brno-střed nejlepší umístění.

23.11.2010 – Žáci převzali ocenění za umístění v soutěži Poznej Porubu

Tři nejúspěšnější týmy z porubských základních škol dnes převzaly v obřadní síni porubské radnice ocenění za umístění v historicko-geografické soutěži Poznej Porubu.

16.11.2010 – Dotace zajistí modernizaci azylových zařízení

Porubská azylová zařízení čeká rozsáhlá rekonstrukce za zhruba pět milionů korun. Centrum sociálních služeb Poruba, p. o., uspělo s žádostí o finanční podporu z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Moravskoslezsko na zvelebení Domova pro matky s dětmi, Azylového zařízení a Noclehárny pro lidi bez přístřeší.

11.11.2010 – Starostou Poruby byl opět zvolen Lumír Palyza

Porubští zastupitelé dnes na svém ustavujícím zasedání zvolili nové vedení radnice. Starostou se opět stal Lumír Palyza, lídr porubské ČSSD, která s převahou vyhrála podzimní komunální volby a na volební období 2010–2014 uzavřela koaliční smlouvu s ODS.

2.11.2010 – Unikátní technologie ochrání stromořadí lip

Revoluční technologii využívá městský obvod Poruba při právě probíhající rekonstrukci chodníku na náměstí Družby, jehož povrch narušovaly prorůstající kořeny stromů. Nová pěší komunikace poskytne maximální komfort chodcům a zároveň zajistí kořenům lip ochranu, přístup ke vzduchu a vodě.