11.11.2010 – Starostou Poruby byl opět zvolen Lumír Palyza

Porubští zastupitelé dnes na svém ustavujícím zasedání zvolili nové vedení radnice. Starostou se opět stal Lumír Palyza, lídr porubské ČSSD, která s převahou vyhrála podzimní komunální volby a na volební období 2010–2014 uzavřela koaliční smlouvu s ODS.

Koalice ČSSD a ODS, která vedla obvod i v minulých volebních obdobích, má v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu 32 hlasů, 21 z nich disponuje ČSSD, 11 má ODS. Opozici tvoří KSČM s osmi hlasy a TOP 09 s pěti mandáty.

Pro zvolení Lumíra Palyzy do funkce starosty dnes hlasovalo 43 ze 44 přítomných zastupitelů. „Tak masivní podporu jsem nečekal, vážím si toho a věřím, že zastupitelstvo bude stejně jako v minulém volebním období pracovat v zájmu městského obvodu,“ uvedl po svém zvolení Lumír Palyza s tím, že prioritními oblastmi, kterým chce věnovat pozornost, jsou životní prostředí, parkování a bydlení.

Zastupitelstvo dnes také zvolilo místostarosty, tři za ČSSD a dva za ODS. Posty obsadili Petr Jedlička (ODS) – resort veřejného pořádku a životního prostředí, Petr Mihálik (ČSSD) – resort investic, dopravy a údržby obvodu, Jan Dekický (ODS) – resort sociálních věcí, školství a kultury, Dalibor Malík (ČSSD) – resort financí a rozpočtu a Petr Stachura (ČSSD) – resort bydlení, správy a evidence majetku. Spolu se starostou a místostarosty byli do 11členné Rady městského obvodu Poruba zvoleni neuvolnění radní Tomáš Gurecký (ČSSD), Marie Hladišová (ODS), Renáta Kubincová (ČSSD), Roman Smelik (ODS) a Ivana Hamerková (ČSSD).