12/2010

23.12.2010 – Světlo z Betléma dorazilo do Poruby

Zástupci skautů přivezli den před Vánocemi na porubskou radnici plamínek Betlémského světla. Světlo přátelství, jak se také říká světýlku přivezenému přímo z Betléma, letos dorazilo do Ostravy 18. prosince ráno brněnským rychlíkem. Na svinovském nádraží jej převzali ostravští skauti, kteří plamínek postupně předávali zástupcům radnic a dalších institucí.

20.12.2010 – Rekonstrukce školních budov přináší úsporu tepla

První mrazy prověřily nové zateplení budov devatenácti porubských základních škol a školek. Školní zařízení letos prošla stavebními úpravami za téměř 300 milionů korun, které kromě zateplení zahrnovaly výměnu oken, regulaci topných soustav a nové fasády.

16.12.2010 – Zastupitelstvo schválilo rozpočet městského obvodu Poruba na rok 2011

Městský obvod Poruba počítá v příštím roce s příjmy a výdaji ve výši přibližně 344 milionů korun. Vyplývá to z rozpočtu, který dnes na svém letošním posledním zasedání schválilo porubské zastupitelstvo. Vyrovnaný rozpočet se podařilo sestavit díky úsporným opatřením. Podle starosty městského obvodu Lumíra Palyzy musejí v příštím roce šetřit všechny resorty.

2.12.2010 – Sportoviště se obléklo do moderního kabátu

Sportovní areál u základních škol na Porubské ulici, který od srpna procházel komplexní rekonstrukcí, má nová kabát. Na místě zastaralých hřišť vyrostlo multifunkční sportoviště za téměř sedmnáct a půl milionu korun.

1.12.2010 – Ekologický projekt zajistil dětem venkovní učebnu

Novou zahradu s výukovým altánem má od konce listopadu Základní škola na Komenského ulici v Ostravě-Porubě. Komplexní revitalizace venkovních prostor, která proběhla v rámci ekologického projektu Nejmladší pomáhají zlepšovat životní prostředí pro budoucí generace, si vyžádala investici ve výši 376 tisíc korun. Osmdesát procent poskytl ostravský magistrát prostřednictvím komise životního prostředí, zbylou částku doplatil městský obvod Poruba.