2.12.2010 – Sportoviště se obléklo do moderního kabátu

Sportovní areál u základních škol na Porubské ulici, který od srpna procházel komplexní rekonstrukcí, má nová kabát. Na místě zastaralých hřišť vyrostlo multifunkční sportoviště za téměř sedmnáct a půl milionu korun.

„Dotaci na realizaci stavby ve výši zhruba jedenácti milionů korun se městskému obvodu podařilo získat z finančních mechanismů Evropského hospodářského prostoru. Zbývající částku dofinancovalo statutární město Ostrava,“ říká starosta Lumír Palyza.

Hřiště u škol na Porubské uliciMultifunkční komplex hřišť na fotbal, volejbal, streetball a házenou doplňuje také běžecký ovál s cílovou rovinkou, sektor pro hod koulí, skok do dálky a skok do výšky. Areál bude sloužit nejen žákům obou škol, ale v odpoledních hodinách a o víkendech také veřejnosti. Stavba je podpořena grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP. „Městský obvod se dlouhodobě snaží zlepšit a dobudovat síť komplexního zázemí pro sportovní vyžití. V letech 2007 až 2009 byla v Porubě rekonstruována tři hřiště v areálech základních škol K. Pokorného, A. Hrdličky a Ukrajinská. Obvod na ně získal jedenáct milionů korun z Norských fondů a dotací Nadace ČEZ, jedenáct a půl milionu korun dofinancovalo statutární město Ostrava,“ dodává starosta.

 

logo – Island, Lichtenštejnsko, Norsko