Klesá počet obyvatel, narozených dětí i svateb

Počet občanů s trvalým pobytem v městském obvodu Poruba v posledních letech klesá. V roce 2010 se dostal pod 70 tisíc, na začátku roku 2013 v Porubě trvale bydlelo už jen 66 777 lidí. Klesá i počet novorozených Porubánků a také svatebních obřadů.

Klesá počet obyvatel, narozených dětí i svateb

Loni přišlo na svět 560 dětí, jejichž rodiče žijí v Porubě, což je o 75 méně než v předchozím roce. Mírně převažoval počet novorozených dívek, kterých se narodilo 287, chlapců bylo 273. Nejčastěji dávali rodiče svým synům jména Jakub, Jan, Vojtěch, David a Ondřej, v popularitě dívčích jmen vítězily Natálie, Elišky, Terezky, Barborky a Karolínky. Porubská radnice tradičně pořádá vítání občánků, kterého se loni zúčastnilo 250 miminek se svými rodiči a příbuznými.

Několik let klesá také počet uzavřených sňatků, loni vstoupilo v Porubě do manželského svazku 201 párů, přičemž v roce 2011 si řeklo ano 215 párů a o rok dříve 223 dvojic. Sedm párů loni oslavilo zlatou svatbu, tři manželské dvojice svatbu diamantovou. Sté narozeniny oslavila jedna Porubanka, více než sta let se dožily další tři ženy. Nejstarší obyvatelka městského obvodu oslavila loni v říjnu 104. narozeniny.