Nález dělostřelecké munice na Hlavní třídě

Ve čtvrtek 10. ledna v ranních hodinách našli pracovníci stavební firmy, která pro porubskou radnici rekonstruuje nebytové prostory na Hlavní třídě, v tomto objektu dva minometné granáty a jeden kus dělostřelecké munice.

Nález dělostřelecké munice na Hlavní třídě

„Na místo byla okamžitě přivolána policie, která prostor zajistila a povolala pyrotechniky,“ uvedl starosta Poruby Lumír Palyza s tím, že v dané lokalitě bydlí tisíce lidí a další stovky se v tuto denní dobu pohybují v bezprostředním okolí. „Musela být provedena evakuace budovy, v níž se nebytové prostory nachází,“ dodal.

V minulosti radnice tyto nebytové prostory pronajímala, naposledy v nich fungovala cukrárna. Nyní je objekt prázdný a prochází celkovou rekonstrukcí. Stavební úpravy v něm provádí prostřednictvím soukromé firmy porubská radnice, která plánuje prostory využívat pro své informační centrum a příspěvkovou organizaci Kulturní centrum Poruba. „Vznikne zde komunikační zóna a galerie. Stavební úpravy by měly být hotovy na jaře letošního roku, kdy informační centrum začne sloužit obyvatelům Poruby,“ řekl starosta. Ten doufá, že stavební práce už budou probíhat bez komplikací.