Pojďte se bavit o jarních prázdninách

Na jarní prázdniny, které se na Ostravsku uskuteční 4. až 8. února, připravila porubská centra volného času bohatý program.

Pojďte se bavit o jarních prázdninách

Porubská centra volného času lidé najdou na Vietnamské ulici a na ulici Otakara Jeremiáše. Fungují už od přelomu tisíciletí. „Je důležité, aby děti a teenageři nevyrůstali na ulicích a měli možnost smysluplného využití volného času. A právě to je cílem našich nízkoprahových zařízení. Činnost center volného času přispívá k prevenci sociálně-patologických jevů, jakými jsou alkoholismus, kouření, gamblerství či závislost na drogách,“ uvedl místostarosta městského obvodu Poruba Jan Dekický. „Vstup do center je zdarma a od loňského roku fungují každý den včetně svátků,“ dodal.

Prázdninové akce v Centru volného času na Vietnamské ulici odstartuje 4. února tvůrčí dílna, kde si děti mohou vyrobit masky na karneval. Ten se uskuteční ve středu 6. února. Na další dny jsou pro děti připraveny turnaje ve stolních hrách a stolním tenise.

Kulturní centrum Poruba, které je příspěvkovou organizací obvodu, pořádá o prázdninách pro děti od 6 do 15 let příměstský tábor s názvem Napříč zeměkoulí. Konat se bude v Centru volného času na ulici Otakara Jeremiáše a děti se v něm dozvědí zajímavé informace o jednotlivých zemích světa.

Příměstské tábory pro porubské děti pořádá i Dům dětí a mládeže. Ve středisku na Polské ulici připravili Taneční jarní prázdniny pro děti od 8 do 15 let. V Příměstském (horo)lezeckém táboře ve středisku na ulici Marie Majerové se školáci od 10 let zase naučí základy lezení a na táboře Jarní zábavné prázdniny, na který se mohou přihlásit děti do 15 let, se pobaví například v aquaparku v Kravařích, ve sportovním středisku Zebra v Přerově nebo při soutěžích na sněhu. Akce pro děti od 6 do 15 let pořádá o jarních prázdninách také Středisko přírodovědců na Čkalovově ulici.

 

Provozní doba center

Centrum volného času, Ostrava-Poruba, Vietnamská 1541
pondělí–neděle:          9:00 – 19:30 hodin

Centrum volného času, Ostrava-Poruba, O. Jeremiáše 1985
pondělí–neděle:          9:30 – 19:00 hodin

 

Akce

Centrum volného času, Vietnamská 1541

Jarní prázdniny v porubském centru volného času

4. 2.      Výroba karnevalových masek – tvůrčí dílna (10:00)

5. 2.     Turnaj ve stolních hrách (10:00)

6. 2.     Karneval pro nejmenší (16:00)

7. 2.     Turnaj ve stolním tenise – pro mládež do 18 let (10:00)

 

Centrum volného času, O. Jeremiáše 1985

4.– 8. 2.           Napříč zeměkoulí – příměstský tábor pro děti od 6 do 15 let (táborová hra na

cestovatele; poznávání vzdálených krajin, výlety, tvůrčí aktivity)