Poruba uspěla v Anketě společenské odpovědnosti

Městský obvod Poruba získal druhé místo v kategorii Veřejná správa – obce, města, městské části, kraje Ankety společenské odpovědnosti za rok 2012. Cenu převzal 26. března místostarosta Dalibor Malík.

Poruba uspěla v Anketě společenské odpovědnosti

„Těší nás, že občané ocenili naše aktivity,“ řekl místostarosta Dalibor Malík. „Ceny za společenskou odpovědnost si nesmírně vážíme. Představuje pro nás nejen povzbuzení do další práce, ale i závazek k rozvíjení služeb v oblasti péče o občany,“ doplnil místostarosta.

Cílem ankety, kterou pořádá Institut společenské odpovědnosti, je zviditelnit organizace,  které se chovají odpovědně k lidem, zaměstnancům i svému prostředí. Letos bylo odevzdáno přes 40 tisíc platných hlasů. „To do budoucna dává naději na zlepšení společenského klimatu a kvality života v celé společnosti,“ uvedla ředitelka Institutu společenské odpovědnosti Dáša Hánová.

Městský obvod Poruba k podstatným aktivitám na poli společenské odpovědnosti řadí naplňování principů udržitelného rozvoje, otevření veřejných dětských hřišť a víceúčelových sportovišť v areálech škol, dřevěná městečka ve dvorech obytných komplexů, podporu kulturních, sportovních, ekologických a jiných společensky prospěšných aktivit či péči o své zaměstnance. 

Do ankety se zapojilo 353 společností, obcí a neziskových organizací, což je o 229 víc, než v roce 2011.