Senioři se bavili při swingu i dechovce

Tradiční setkání seniorů pořádá porubská radnice dvakrát ročně. To velikonoční se konalo 26. března a v sále Střední školy prof. Zdeňka Matějčka se na něm sešlo na sto padesát návštěvníků.

Senioři se bavili při swingu i dechovce

„Setkání seniorů pořádáme již více než deset let a jsou stále oblíbená,“ uvedl místostarosta Jan Dekický. „Naším přáním je, aby se jejich účastníci příjemně pobavili a setkali s přáteli,“ doplnil.

V kulturním programu se návštěvníkům představili studenti Střední školy prof. Zdeňka Matějčka, dětské a juniorské páry z Tanečního studia Ostrava i „orientální“ tanečnice. Velký ohlas zaznamenalo vystoupení dixielandové kapely Stanley’s Dácie Street Band v retro stylu 20. let 20. století a  bouřlivý potlesk si vysloužil houslový virtuóz Jiří Erlebach.

„Na akci jsem poprvé a její atmosféra mě mile překvapila,“ sdělila šestašedesátiletá Mariana Kavková. „Ráda jsem si se studenty zazpívala a při dechovce dokonce i zatančila,“ dodala s tím, že další setkání seniorů si rozhodně nenechá ujít. To se bude konat v prosinci letošního roku.