Světová bruslařská elita míří do Poruby

Nejlepší světoví in-line bruslaři se 15. června představí ve Světovém poháru, který se pojede na Hlavní třídě. Součástí programu bude i Večerní Inline Party pro širokou veřejnost, která se uskuteční o den dříve, a závody pro hobby i registrované bruslaře.

Světová bruslařská elita míří do Poruby

Městský obvod Poruba se 14. a 15. června dostane do hledáčku všech fanoušků in-line bruslení. Na Hlavní třídě se uskuteční jedna z největších sportovních akcí na území města,

pátý ročník Světového poháru. Porubský Kooperativa World Inline Cup je čtvrtým podnikem sedmidílného seriálu a v Ostravě se i tentokrát představí světová špička. Chybět by neměli ani vítězové z minulého ročníku – Jana Generová z Německa a Venezuelan Leon Alfredo Moreno. Pojede i český národní výběr včetně Kateřiny Novotné.

Kromě elitního závodu připravili organizátoři i program pro všechny milovníky kolečkových bruslí. A letos představí i několik novinek pro amatérské bruslaře. Jednou z nich jsou oddělené závody pro hobby bruslaře a licencované jezdce na tratích 1, 3 a 10 kilometrů.

„V posledních letech, kdy se kvalita závodních klubových jezdců stále zvyšovala, docházelo k odlivu hobby jezdců, kteří se obávali možných kolizních situací s rychlými závodníky při předjíždění. Rozhodli jsme se pro oddělené závody, ty pro licencované závodníky však mají statut open,“ vysvětluje šéf pořadatelského týmu Martin Plecitý. Další novinkou letošního roku je, že dopolední hobby závod na 10 km bude určen zároveň pro firemní a rodinné

týmy. Hlavnímu závodu bude i letos o den dříve předcházet Večerní Inline Party, které se loni zúčastnily téměř dva tisíce bruslařů. Online se lze se slevou přihlásit na www.lifeinline.cz, kde jsou k dispozici veškeré aktuální informace o seriálu a ostravském závodu.

 

Program akce – zde

 

Městský obvod Poruba upozorňuje motoristy, že z důvodu konání sportovních akcí bude od pátku 14. 6. 2013 od 19:00 hodin do soboty 15. 6. 2013 do 20:00 hodin Hlavní třída v úseku od ulice Francouzská po ulici 17. listopadu uzavřena. Autobusové linky budou po dobu uzávěry odkloněny.

Trasy autobusových linek v době výluky – zde