Galerie na schodech hostí výstavu porubských fotografů

V Galerii na schodech porubské radnice byla 29. července zahájena výstava s názvem Jak to vidím já. Sedmička amatérských fotografů z řad porubských občanů na ní představuje snímky všech žánrů od krajiny až po akt.

Galerie na schodech hostí výstavu porubských fotografů

Radnice poskytla výstavní prostory občanům už podruhé. Před dvěma lety porubští fotoamatéři představili působivé záběry různých míst Poruby, její architektury i fotografie zachycující sportovní a kulturní akce. „Výstava občanů se tehdy setkala s velkým ohlasem. Proto jsme letos opět oslovili fotografy z řad veřejnosti, kteří ve svých dílech zachycují svět kolem nás. Musím ocenit, že ačkoli jde o amatéry, jejich práce snesou nejpřísnější měřítka,“ uvedl místostarosta Jan Dekický.

Záběry sedmi fotografů zachycují především faunu, flóru a architekturu. K vidění jsou i makrofotografie a ženské akty. Své práce vystavují zkušení fotografové i lidé, kteří se tomuto koníčku věnují teprve několik let. Ty první reprezentuje například Stanislav Drozd. „Fotím už desítky let a v sedmdesátých letech jsem patnáct roků vedl i fotoklub. Zaměřuji se především na krajinu a hlavně na okolí Morávky, kde mám chalupu,“ uvedl na vernisáži Stanislav Drozd. Pro jiné je to první veřejná prezentace jejich prací. „Fotografování se intenzivně věnuji poslední tři roky a toto je má první výstava. A zkouším různé žánry. Začal jsem s krajinami, teď zkouším fotit akty,“ uvedl další z vystavovatelů Jan Martiník.

Výstava Jak to vidím já potrvá do 5. září. Lidé ji mohou navštívit v pracovní dny od 8:00 do 12:00 hodin, v pondělí a ve středu také od 13:00 do17:00 hodin.

Galerie na schodech působí v porubské radnici už dvanáct let. Za tuto dobu představila návštěvníkům osmdesát jedna výstav.