Senioři reprezentovali Porubu na mezinárodních sportovních hrách

Osmnáctičlenné družstvo seniorů z Poruby se začátkem července zúčastnilo dvanáctého ročníku Seniorolympiády v Košicích. Sportovci se zde utkali se členy slovenského a maďarského družstva v tenise, plavání, stolním tenise, šipkách a bowlingu.

Senioři reprezentovali Porubu na mezinárodních sportovních hrách

Senioři přivezli z Košic sedm cenných kovů. Získali jednu zlatou medaili a třikrát dosáhli na druhé a třetí místo. „Pobyt na Slovensku byl vynikající, skvěle se o nás starali,“ sdělil Zdeněk Mžik, který pro Porubu vybojoval první místo v bowlingu. „Ze začátku jsem byl trochu nervózní, ale podařily se mi dva striky a hned po prvním kole jsem se dostal do vedení,“ doplnil.

Po dni naplněném sportem se konalo slavnostní vyhlášení výsledků spojené s kulturním programem. Senioři si mohli zazpívat, zatančit, ohlédnout se za společně stráveným dnem a prodiskutovat jednotlivé výkony.

„Sportovní soutěže dříve narozených se už léta těší mezi našimi seniory velké oblibě a řada z nich se jich účastní každý rok,“ uvedl místostarosta Jan Dekický. „Seniorolympiádě už tradičně předcházely porubské Sportovní hry pro seniory, které jsou generálkou před velkou mezinárodní akcí. Z ní vždy vzejdou úspěšní sportovci, kteří reprezentují Porubu,“ dodal místostarosta.

Seniorolympiáda se poprvé konala v roce 2002 v Košicích. Během dvanácti let se her pravidelně účastnili senioři z České republiky, Slovenské republiky a Maďarska, do některých ročníků se zapojily i seniorské týmy z Chorvatska a Polska. Městský obvod Poruba mezinárodní sportovní hry hostil třikrát, a to v letech 2004, 2008 a 2011.

                               Medailová umístění

disciplína

muži

ženy

bowling

          Zdeněk Mžik – 1. místo

          Irena Šafářová – 2. místo

stolní tenis

---

          Silvia Spěváčková – 2. místo

šipky

          Václav Fiedler – 2. místo

          Miluška Šindelová – 3. místo

tenis

          Vladimír Kunčický – 3. místo

          Milada Valchařová – 3. místo