Centrum sociálních služeb Poruba se zapojilo do uměleckého klání

Porubské centrum sociálních služeb se přihlásilo do soutěže o Cenu Rady vlády pro seniory a stárnutí populace, která má za cíl zvýšit povědomí o seniorech, motivovat k aktivnímu stárnutí a ukázat význam mezigenerační solidarity a dialogu. Centrum se uměleckého klání účastní v kategorii fotografická díla a do soutěže zasílá dva soubory snímků.

Centrum sociálních služeb Poruba se zapojilo do uměleckého klání

První kolekce má název Ve dvou vidíme svět lépe a jejím autorem je Václava Šípoš. „Jde o fotografie zachycující vztah sociálních pracovnic a seniorů v Centru denních služeb, které nabízí svým klientům nejrůznější aktivity,“ přibližuje ředitelka Centra sociálních služeb Poruba Jiřina Foldynová.

Druhý soubor snímků pojmenovaný Tančíme životem nafotil Jaroslav Plesar, který svou pozornost zaměřil na taneční skupinu působící při centru sociálních služeb. „Taneční skupina Beseda vznikla v roce 2005 a věkový průměr jejích tanečníků je vyšší než sedmdesát let,“ uvádí Jiřina Foldynová.

Nejlepší díla vybere nezávislá porota složená ze zástupců Ministerstva práce a sociálních věcí ČR, dalších ministerstev, krajů či nevládních organizací. Výsledky soutěže vyhlásí ministr práce a sociálních věcí 1. října při příležitosti Mezinárodního dne seniorů 

Asi se mi zhoršil zrak...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nezhoršil – vidím!


Tančíme životem


Tančíme životem


Tančíme životem