USE-IT – mapa (nejen) pro mladé cestovatele

Šedesát devět tipů na zajímavosti Ostravy i Poruby, na dobré restaurace či bary, ubytování,  slovníček ostravštiny, informace o Dolní oblasti Vítkovice nebo o Stodolní ulici. I to je USE-IT mapa Ostravy pro mladé cestovatele, kterou ve spolupráci s veřejností vytvořilo multižánrové centrum Cooltour.

USE-IT – mapa (nejen) pro mladé cestovatele

Netradiční mapa moravskoslezské metropole obsahuje kromě rad a tipů i zajímavosti z každodenního života Ostravanů a různé kuriozity. Jejím účelem je přiblížení Ostravy i dalších míst lidem a hlavně cizincům. Mapa je součástí mezinárodního projektu USE-IT. To znamená, že je k dispozici v řadě evropských měst, které se do projektu zapojily – např. v Oslu, Kodani, Bruselu, Rotterdamu, Drážďanech nebo v Turíně. 

USE-IT mapa Ostravy v českém a anglickém jazyce je zdarma k dostání v Infocentru Poruba na Hlavní třídě. Lze ji stáhnout i ze stránek www.use-it-ostrava.cz

USE-IT vzniklo v roce 1971 v Kodani a nyní existuje ve více než dvaceti evropských městech. Další se do rychle se rozvíjející sítě stále připojují. Všechny USE-IT mapy pro mladé cestovatele jsou aktuální, vytvořeny místními obyvateli a jsou volně dostupné v elektronické podobě.

 

Další informace o USE-IT:
www.use-it.travel
www.use-it.cz
www.facebook.com/useitostrava