Poruba oslaví babí léto

Tradiční Porubské slavnosti babího léta připravila porubská radnice na 14. a 15. září. Pro lidi budou na Hlavní třídě u kruhového objezdu připraveny stánky, kolotoče a další pouťové atrakce. Na sobotu od 10:00 hodin je navíc připraven kulturní program.

Poruba oslaví babí léto

Letos se příchozím představí taneční skupiny Galtish, Hazard a Dashuria, Dřevěné divadlo Jana Hrubce, vystoupí Mažoretky Butterfly Ostrava, poprocková skupina EzyWay, Nikola Samková a jako hlavní host Tereza Kerndlová. Nebudou chybět soutěže pro děti, výuka in-line bruslení či výtvarný workshop porubského Domu dětí a mládeže. Sobotní program po setmění zakončí světelná show. Celý program bude moderovat Jiří Basta.

Návštěvníkům se představí i Sbor dobrovolných hasičů z Bohumína a florbalisté Vítkovic, kteří jsou aktuálními mistry republiky v kategorii mužů. Připraven bude stánek s florbalovými rekvizitami a zájemci si mohou prohlédnout a vyfotit se s mistrovským pohárem.

Na své si přijdou i bruslaři, kteří mohou po celou dobu konání slavnostní využívat uzavřenou část Hlavní třídy k jízdě na in-linech.

Z důvodu konání Porubských slavností babího léta bude od pátku 13. 9. 2013 od 17:00 hodin do pondělí 16. 9. 2013 do 03:00 hodin Hlavní třída v úseku od kruhového objezdu po Francouzskou ulici uzavřena. Autobusové linky č. 44 a 54 pojedou v době uzávěry po objízdné trase.

Spoje autobusových linek č. 44 a 54 pojedou, v úseku zastávek „Kubánská–Poruba vozovna“ a zpět, odklonem po ulicích Francouzská a Opavská. Z důvodu výluky nebudou na lince č. 54 dodrženy bezbariérové spoje zaručené v jízdním řádu.