Celoměstská štafeta odstartovala v Porubě

Ostrava bude příští rokem Evropským městem sportu. Na podporu a propagaci tohoto titulu se v pátek 8. listopadu uskutečnil celoměstský štafetový běh, který odstartoval před porubskou radnicí.

Celoměstská štafeta odstartovala v Porubě

Ostrava se Evropským městem sportu stala letos na jaře, když prezident Asociace evropských měst sportu Gian Francesco Lupatelli přijel osobně rozhodnutí o ocenění Ostravy jako města se vstřícným přístupem ke sportu oznámit na Zlatou tretru. Udělení titulu oceňuje nejen dosavadní práci Ostravy na poli sportu, ale také zavazuje. A to zejména směrem ke každodenním aktivitám široké veřejnosti.

Podporovat pravidelné sportování obyvatel Ostravy nelze bez úzké součinnosti s jednotlivými obvody. Symbolem spolupráce se stal štafetový běh, který v pátek 8. listopadu odstartoval před porubskou radnicí. Dvě skupiny běžců vyběhly po dvou trasách, které se spojily před budovou magistrátu na Prokešově náměstí. Běžce na cestě po jednotlivých ostravských obvodech doprovázeli žáci základních škol. V Porubě se k nim přidali mladí sportovci ze škol na ulicích Komenského, L´. Štúra a J. Valčíka. Společně pak štafetu předali Pustkovci.

„Jsem potěšen, že závod odstartoval právě v Porubě. A jsem rád, že k běžcům se přidali i žáci základních škol. Doufám, že si běh užili. Je důležité, aby mladí lidé našli vztah ke sportu a věřím, že titul Evropské město sportu nabídne spoustu projektů, které je k tělesné aktivitě přivedou,“ řekl starosta Poruby Lumír Palyza.

Běžci na tratích, které vedly jednotlivými částmi města, absolvovali celkem 120 kilometrů.