Starosta ocenil vítěze soutěže

Ve znalostech z historie i současnosti Poruby zápolilo v listopadu jedenáct čtyřčlenných družstev z porubských základních škol. Historicko-geografickou soutěž Poznej Porubu pro ně už posedmé uspořádala Základní škola na ulici Ľ. Štúra. Ceny vítězům předal 25. listopadu starosta Lumír Palyza.

Starosta ocenil vítěze soutěže

Nejlepší znalosti o Porubě prokázalo družstvo ze Základní školy generála Zdeňka Škarvady, které se soutěže zúčastnilo poprvé. Jen o půl bodu za nimi skončilo výběr sousední základní školy na ulici Porubská 832 a bronz brali žáci z Bulharské.

„Máme radost, že se do letošního ročníku zapojilo tolik dětí. Letos jsme se to snažili udělat poněkud zábavnější formou. Soustředili jsme se nejenom na znalosti o Porubě, ale i na schopnost dětí spolupracovat a porozumět psanému textu. Soutěžící to ocenili a myslím si, že letošní ročník byl nejlepší v historii,“ uvedl organizátor soutěže Ludvík Uhrovič

Znalostmi školáků byl překvapen i starosta Lumír Palyza, který nejlepším týmům předal ceny. „Těší mě, že se děti zajímají o místo, ve kterém žijí, a jsem rád, že tady máme pedagogy, kteří jejich zájem o historii a současnost Poruby podporují. Některé otázky byly opravdu těžké a všichni účastníci prokázali, že místo, kde žijí, znají opravdu důkladně,“ řekl Lumír Palyza, který dětem předal putovní pohár a věcné ceny.