Skatepark čeká rozšíření, nabídne prostor i bikerům

26/2 2014

Nové místo pro svou jízdu získají letos ostravští milovníci jízdy na kolech. V areálu skateparku na Lvovské ulici pro ně vyroste do konce léta nové sportoviště.

Skatepark čeká rozšíření, nabídne prostor i bikerům

Minulý rok dostali všichni milovníci skateboardů veliký dárek – nový moderní skatepark, který vyrostl u biskupského gymnázia na místě stávajícího areálu, jenž už technicky nevyhovoval požadavkům dnešních jezdců. Celobetonový monolit nabízí možnost vyžití všem milovníkům jízdy na prknech s kolečky a je vhodný i k pořádání mezinárodních závodů. Letos si přijdou na své i bikeři, kteří v areálu získají svůj prostor a i v tomto případě by měl splňovat všechny požadavky na konání soutěží.

„Výstavba bikeparku navazuje na loni vytvořený skatepark a na jeho podobě se budou podílet i vyznavači jízdy na kolech a koloběžkách. Nový bikepark tak doplní nabídku o další sporty a věřím, že pod biskupským gymnáziem vznikne místo, kde se budou scházet milovníci skateboardu, jízdy na koloběžkách a bikeři z celého kraje,“ řekl místostarosta Jan Dekický. Nový betonový monolit s překážkami bude mít rozměry přibližně 25 na 30 metrů a měl by být vhodný jak pro profesionály, tak pro začínající jezdce.

Náklady na výstavbu bikeparku přesáhnou tři miliony korun, přičemž největší částku spolkne výstavba betonového monolitu. Se stavbou by se mělo začít v dubnu a areál by měl být hotový v červenci. Znovuotevření areálu je plánováno na srpen 2014.