Webové stránky mapují už téměř stovku porubských obchodníků

25/2 2014

V září loňského roku spustil Městský obvod Poruba ve spolupráci se ZO ČSOP Onyx unikátní projekt mapující malé obchodníky, kteří podnikají na území obvodu. Na interaktivní mapě, kterou návštěvníci najdou na adrese www.obchodniciporuba.cz, jsou ikony obchodů a provozoven, po jejichž rozkliknutí se zájemci dozvědí základní informace nejenom o sortimentu zboží, ale také třeba o historii provozovny či plánech majitelů.

Webové stránky mapují už téměř stovku porubských obchodníků

„Jednou z našich priorit je oživení Poruby, především její centrální časti. Pokud nebudeme mít na území obvodu dostatek obchůdků, restaurací či kaváren, lidé se budou jezdit bavit do jiných částí města, což samozřejmě nechceme. Proto považuji tento projekt za vynikající. Snažíme se podpořit drobné podnikatele, kteří jsou důležitou součástí našeho obvodu a zasluhují si všemožnou podporu,“ uvedl místostarosta Petr Jedlička.

Do letošního února se podařilo zmapovat už téměř stovku obchůdků, restaurací i jiných provozoven. Většina se rekrutuje především z okolí Hlavní třídy, ale provozovatelé stránek přivítají zájem i podnikatelů z jiných částí Poruby. Drobní podnikatelé, kteří mají o prezentaci na webových stránkách zájem, se stále mohou hlásit na elektronické adrese csoponyx@email.cz.

Projekt Obchodníci v Porubě je součástí programu místní Agenda 21, který za účasti občanů, neziskových sdružení i soukromých organizací zavádí principy trvale udržitelného rozvoje do praxe.