Workshopy pomůžou malým obchodníkům

14/4 2014

Městský obvod Poruba se všemožně snaží pomáhat malým obchodníkům na svém území. Vedle webových stránek Obchodníci v Porubě, na kterých se mohou podnikatelé už několik měsíců prezentovat, přichází porubská radnice s další aktivitou. Připravila sérii workshopů zaměřenou na rozvoj obchodu a služeb poskytovaných živnostníky. Na prvním setkání, které  se uskuteční 24. dubna od 9:00 hodin v sále Centra volného času na Vietnamské ulici, představí zástupci radnice přehled plánovaných témat a odborník z oblasti Facebook marketingu příchozím poradí, jak využít internetová média.

Workshopy pomůžou malým obchodníkům

„Drobným podnikatelům chceme například ukázat, jak mohou lépe propagovat svou činnost na webu, jak vést komunikační a marketingovou kampaň nebo jak vybudovat obchodní značku. Na každém workshopu vystoupí odborníci z různých oblastí, kteří účastníkům předají praktické rady a doporučení,“ uvedl místostarosta Petr Jedlička.

Workshopy připravil městský obvod ve spolupráci s Coworkingovým centrem Viva Ostrava, které drobným podnikatelům poskytuje zázemí a nabízí jim možnost získat inspiraci a nové nápady v ojedinělém kreativním prostředí.

„Naším cílem je, aby malí obchodníci získali nástroje ke zlepšení svého podnikání a zároveň navázali nové pracovní i přátelské kontakty,“ doplnil místostarosta s tím, že se městský obvod nebrání zajímavým námětům, které by přispěly k oživení veřejného prostoru Poruby.

Na dubnový workshop se drobní podnikatelé mohou hlásit do 18. dubna na tel. č. 599 480 594 nebo na e-mailu zkotyzova@moporuba.cz.     

Projekt Obchodníci v Porubě je součástí programu místní Agenda 21, který za účasti občanů, neziskových sdružení i soukromých organizací zavádí principy trvale udržitelného rozvoje do praxe.