Hlavní třída přivítá PUF

19/5 2014

Další z tradičních akcí na Hlavní třídě se uskuteční 24. května. Tentokrát ale pod novým jménem – z Malování na Hlavní třídě se stal PUF (Pouliční umělecký festival), který příchozím nabídne výtvarné workshopy, divadelní představení a hudební a taneční vystoupení.

Hlavní třída přivítá PUF

V dopoledních hodinách zahájí přehlídku uměleckých profesí mladí výtvarníci z České republiky, Slovenska a Polska, kteří budou před zraky diváků tvořit originální malby. Součástí programu bude odpolední grafický workshop, v kterém si návštěvníci budou moci vyzkoušet práci se spreji, fixy a barvami používanými v současné výtvarné tvorbě. Lektor jim vysvětlí jednoduché techniky a pomůže radami a ukázkami při tvoření. „Lidé tak budou mít jedinečnou příležitost seznámit se s generací nastupujících výtvarníků a přímo se účastnit procesu vzniku uměleckého díla,“ uvedl místostarosta Jan Dekický.

Atraktivní program doplní festival pouličních divadel. Příchozí se mohou těšit na cirkus, kejklíře, chybět nebudou ani Bílé divadlo či soubor Jitřenka. O zábavu návštěvníků se během celého dne budou starat žongléři a klauni. Celodenní program završí ohňová show.

Program Pouličního uměleckého festivalu najdete zde nebo na  facebookových stránkách https://www.facebook.com/events/219708398225110 

Na akci poskytlo dotaci statutární město Ostrava.   Ostrava