Poruba ocenila žákovské osobnosti

11/6 2014

Už potřinácté městský obvod Poruba ocenil žáky porubských základních a středních škol za vynikající studijní výsledky, reprezentaci v různých oborech mimoškolní činnosti i za pomoc druhým. V Centru volného času na Vietnamské ulici převzalo z rukou místostarosty Jana Dekického pamětní list a čipovou kartu s třísetkorunovým kreditem na služby v areálech společnosti Sareza čtyřiatřicet žáků.

Poruba ocenila žákovské osobnosti

„Setkání s nejlepšími žáky se stalo milou tradicí. V porubských školách máme spoustu dětí, které jsou ochotny pomoci druhým, i žáky, kteří dokážou uspět v celorepublikových i mezinárodních soutěžích a zaslouží si pochvalu a uznání,“ uvedl místostarosta Jan Dekický.

Mezi oceněnými byl i žák čtvrté třídy Základní školy na ulici Karla Pokorného Vojtěch Šebesta, který školu pravidelně reprezentuje ve vědomostních i sportovních soutěžích. „V tomto školním roce byl členem vítězného družstva v soutěži ostravských škol Let’s play with English, ve které žáci museli prokázat nejen svou znalost angličtiny, ale také logické uvažování a schopnost vzájemně spolupracovat,“ sdělila ředitelka školy Radmila Miková s tím, že Vojta reprezentuje školu i v miniházené. „Miniházená mě baví nejvíc, ale je i nejtěžší. Soutěžíme se staršími kluky a nad nimi se nám nedaří vyhrávat,“ prozradil Vojta.

Příkladem pro své spolužáky může být jedenáctiletý Pavel Hůla ze Základní školy na Ukrajinské ulici, který byl vybrán na ocenění pro své schopnosti, obětavost a svědomitost. „Pavel je vždy připravený pomoct druhým. Je velmi ochotný, skromný a mezi spolužáky oblíbený,“ uvedl ředitel školy Petr Neshoda a dodal, že Pavel školu zastupuje i ve vědomostních soutěžích.

Místostarosta Jan Dekický předal pamětní list a dárek i deváťačce Haně Šťastné ze Základní školy na ulici Ivana Sekaniny, která vedla školní časopis BEZNÁZEVNÍK, jež byl v letošním roce ve veřejném hlasování ohodnocen jako nejlepší ostravský školní časopis. „Ráda bych pokračovala v práci pro školní časopis i na Gymnáziu Olgy Havlové, kam po prázdninách nastoupím,“ sdělila Hana, která se chce stát novinářkou.

Letošní ocenění žáků opět ukázalo, že je v Porubě řada talentovaných dětí, které jsou schopny uspět v nejrůznějších oborech. „Všem žákům přeji, aby se jim v životě dařilo a věřím, že svou pracovitostí dosáhnou úspěchu,“ řekl Jan Dekický a poděkoval i pedagogům, kteří děti skvěle vedou a často se jim věnují i mimo školu.

Uznání za vynikající studijní výsledky i mimoškolní aktivity se dostalo porubským dětem také od statutárního města Ostravy, které ocenilo u příležitosti Dne dětí žákovské osobnosti a kolektivy v Divadle loutek. Vyznamenání obdrželi čtyři porubští žáci a studenti a dva žákovské kolektivy.