Porubský Sokol slaví 120 let

16/6 2014

Porubský Sokol je nejstarší fungující organizací na území Poruby. Letos oslaví už 120 let od svého založení, což si členové připomenou velkými oslavami.

Porubský Sokol slaví 120 let

Ty vypuknou 21. června v 10:00 hodin v areálu tělocvičné jednoty na Vřesinské ulici. „Chtěl bych na oslavy pozvat všechny naše členy, podporovatele a samozřejmě i nejširší veřejnost. Sto dvacet let je dlouhá doba a oslavy bychom chtěli pojmout především jako prezentaci toho, co děláme, a ukázat, že Sokol je moderní organizací, která má lidem stále co nabídnout,“ uvedl starosta Sokola Antonín Balnar.

V dopoledních hodinách budou připraveny soutěže, hry a zábava pro menší děti. „Oficiální oslavy začnou ve dvě hodiny odpoledne. Po slavnostním zahájení vystoupí na ploše víceúčelového hřiště sokolské taneční soubory, gymnastické skupiny i mažoretky. Součástí programu bude prezentace jednotlivých sportů, které jsou v naší jednotě provozovány,“ poznamenal starosta jednoty.

Pro návštěvníky bude připraveno občerstvení, na travnaté ploše se děti budou moci bezplatně povozit na konících, využít skákací hrad a jiné atrakce. „Hlavní program by měl skončit v sedmnáct hodin. Ale věřím, že lidé zůstanou i poté. Akce bude pokračovat neformálním posezením u ohně s doprovodnou hudební produkcí a opékáním párků,“ dodal Balnar.