Světový pohár se pojede v Porubě už pošesté

16/6 2014

Největší sportovní akce na území Poruby, World Inline Cup, se uskuteční 20. a 21. června na Hlavní třídě. Už pošesté budou lidé moci vidět největší esa světového in-line bruslení v čele s Francouzem Yannem Guyaderem, který bude obhajovat prvenství z loňského roku.

Světový pohár se pojede v Porubě už pošesté

„I pro letošní rok jsme připravili novinky. Tou největší bude společný závod mužů a žen. Muži odstartují jen o čtyři minuty později než ženy,“ uvedl organizátor akce Martin Plecitý. Proti Guyaderovi a dalším světovým esům se postaví kompletní česká reprezentace. „V závodě žen se diváci mohou těšit zejména na souboj obhájkyně prvenství Kateřiny Novotné s Nicole Beggovou z Nového Zélandu,“ řekl Martin Plecitý.

Hlavní třída ale nebude patřit jen elitě. Bohatý program začne v pátek 20. června Večerní jízdou. Loni si tohoto volného bruslení užilo více než dva tisíce bruslařů. „Sobota pak bude patřit i in-line bruslařům všech věkových i výkonnostních kategorií; připraveny budou závody dětí na jeden a tři kilometry, oddělené hobby a open závody a vrcholem samozřejmě bude závod Světového poháru na trati 33,5 kilometrů dlouhé, který odstartuje ve 14 hodin,“ dodal Plecitý.

Městský obvod Poruba upozorňuje motoristy, že z důvodu konání sportovních akcí bude od pátku 20. 6. 2014 od 19:00 hodin do soboty 21. 6. 2014 do 20:00 hodin Hlavní třída v úseku od ulice Francouzská po ulici 17. listopadu uzavřena. Autobusové linky budou po dobu uzávěry odkloněny.